Inspirasjon,  Reisepraten

Jepp, jeg bruker Instagram for å finne reisemål!

Og det vil jeg anbefale alle som liker å oppdage nye reisemål å gjøre!

Dette er fra min egen Instagramkonto – @Annebentes_favorittreiser

Det har vært en diskusjon i media disse dager, om Instagrambruk og reisemål. Det faktum at Instagram kan gi feilaktig informasjon om et reisemål og at folk blir skuffet når de kommer fram og oppdager at virkeligheten ikke var helt slik som på Instagram. Se artikkel i VG her!

Men som regel er virkeligheten ikke så langt unna, det er jo bilder fra et faktisk sted, selv om alle kanskje ikke har like godt kamera eller drone for å komme opp og se i fugleperspektiv. For å unngå å bli skuffet er det jo bare å se på noen flere bilder fra samme reisemål, så ser man jo fort at en ting har flere sider.

Jeg bruker Instagram både for å finne nye reisemål jeg kanskje aldri har hørt om før, til å planlegge reiseruter når jeg vet omtrent hvor jeg skal og til å bli inspirert til å ta bedre bilder.

Slik kan du bruke Instagram for å finne og planlegge reiser.

1)Bruk Instagram for å bli inspirert til nye reisemål.

Når jeg ser flotte bilder av natur, arkitektur, folkeliv, parker og strender, så faller jeg pladask og tenker at dit vil jeg dra! Da sjekker jeg alltid hvor bildet er tatt og klikker meg inn på Google Maps for å finne ut mer om dette reisemålet. På Google Maps sjekker jeg flere bilder og omtaler, og ser det fremdeles interessant ut, så stjernemerker jeg stedet på Google-kartet mitt slik at jeg finner tilbake til stedet når jeg en gang kommer dit.

Det kan du også gjøre! Jeg har oppdaget flere steder jeg ikke tidligere har visst om, og listen over steder jeg vil reise til vokser seg større og større. Det er jo så utrolig mange flotte steder her på denne blå kloden. Dette er derfor mine inspirasjonstips til deg:

 • Følg reisebloggere og globetrottere på Instagram som deler bilder du blir inspirert av og merk deg hvor dette er.
 • Sjekk Google Maps med flere bilder og omtaler fra folk som har vært der.
 • Merk stedet med en stjerne på ditt eget Google kart, så finner du det igjen når du reiser til det stedet en gang.


Instagram inspirerte meg for eksempel til å reise til Loen og ta Loen Skylift 1000 meter opp på fjellet. Det har jeg aldri angret på, selv om vi ble søkk våte av øs pøs regn når vi gikk tur på fjellet. Det var likevel en fantastisk tur selv om den blå himmelen ikke var synlig.

Jeg nyter utsikten på fjelltoppen etter å ha tatt Loen Skylift til toppen og gått en runde i fjellstiene derfra. Dette var før regnet kom!

2) Planlegg reisen og bli kjent med reisemålet med Instagram

Jeg bruker Instagram for å planlegge turer jeg vet jeg skal på. Slik blir jeg kjent med hva stedet har å by på FØR jeg kommer dit. Det gjøres så enkelt som:

 • Søk opp kontoer fra reisemålet, både offisielle og andre typer kontoer og følg de som du ser har inspirerende bilder.
 • Følg utvalgte hashtags som ofte er koblet til dette reisemålet.


Når jeg gjør dette får jeg instagramfeeden min full av inspirason til mitt neste reisemål, og jeg kan finne ut av hvilke steder jeg har lyst til å besøke og hva vi kan gjøre av aktiviteter der.

Instagramfeed fra stedet Sankt Peter-Ording som er neste reisemål, som jeg sjekker for inspirasjon.

I skrivende stund planlegger vi en tur til vestkysten av Nord-Tyskland – til bl.a. Sankt Peter-Ording. Derfor følger jeg nå hashtagen og instakontoer relatert til dette stedet, så jeg kan bli litt kjent før vi drar på tur.

Når jeg sjekker bildene fra Sankt Peter-Ording ser jeg blant annet at det er mange flotte turstier langs stranden, så kanskje vi skal ta med sykler? Solnedgang kan vi håpe på, så vi må passe på å være ved stranden ved solnedgang. Kanskje vi kan kjøre ut på stranden?

You get the point! Inspirasjon og reiseglede – det er det masse av på Instagram.

3) Bruk Instagram for å bli bedre til å ta bilder

Jeg bruker også Instagram for å bli inspirert til å ta bedre bilder. Få idéer til kule utsnitt, vinkler og komposisjoner slik at jeg kan bli en bedre fotograf. Det er jo så utrolig mange flotte bilder på Instagram, og jeg har masse å lære og suger til meg idéer og inspirasjon fra de som har fanget de magiske øyeblikkene.

 • Følg derfor reisebloggere, globetrottere og fotografer som deler bilder du liker. Når du ser et bilde du liker. Stopp opp og legg merke til komposisjonen og detaljene. Legg merke til det du liker og gjør mer av dette selv.
 • Hvis du vet du skal på byferie – følg kontoer som har mange bilder av bygater og byliv for å bli inspirert til ulike vinklinger og utsnitt. Hvis du skal på strandferie – følg kontoer som har mange strandbilder for å bli inspirert til nye vinklinger.
 • Ta for deg ulike temaer for å få inspirasjon til ulike typer bilder, og følg kontoer som er gode på nettopp dette. Bilder av soloppganger, friluftsliv, kunstutstillinger, attraksjonsparker.


Hva det nå enn er du ønsker å ta bilder av når du er på tur eller i ditt nabolag, følg noen som du liker bildene til, lær av dem og gjør som dem. Du trenger ikke å kopiere dem, men bli inspirert til å skape dine bilder slik du ønsker de skal være.

Dette er også fra min egen Instagramkonto – @Annebentes_favorittreiser

Jeg er langt fra en proff fotograf, og mange av bildene jeg tar vil nok få en proff til å rynke på nesen. Jeg knipser i vei med min kjære Samsung mobiltelefon og gleder meg over de motivene jeg fanger.

Følg meg gjerne på Instagram:
https://www.instagram.com/annebentes_favorittreiser/

Reisehilsen fra Anne Bente 🙂

Ønsker du tips om gode reiseapper?
Da har Anette Munch på reisebloggen reiseplus.no noen gode tips til ulike reiseapper som hun kan anbefale – du finner dem her!

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

7 kommentarer

 • World by Tina

  Tack för din fina och kloka kommentar om ålder, det verkar som att dom flesta är överens – ålder är bara en siffra som man inte behöver fokusera på=)

  Ps. Jag använder instagram sjukt mycket för inspiration innan resor, kanske borde vi starta en tråd på insta där man tipsar om sina fem bästa resekonton=)

  • Anne Bente

   Hei Laila, tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Instagram er supert til å bli inspirert og jeg er glad for alle som legger ut bilder 🙂 Du har jo mange fine bilder i bloggen din, og alle trenger ikke bruke tid der 🙂

 • Marianne - Glimt av verden

  Her beskriver du en veldig fin måte å bruke Instagram. Jeg er ikke like systematisk i bruken, men henter likevel mye reiseinspirasjon derfra.

  Jeg har sett kommentarer om Instagram den siste uken, og har tenkt akkurat det du skriver her – det er jo bare å lese seg opp og søke opp flere bilder (og ikke bare bilder som er tatt av profesjonelle og dyktige fotografer), så finner man jo ut hva man kan forvente av et besøk på stedet.

  • Anne Bente

   Hei Marianne, ja ikke sant? De mest populære instagrammotivene har jo også like mange ulike bilder, og noen er jo veldig tydelig staget. Og det er kult, selv om det kansje ikke er 100% virkelighet. Men må alt på Instagram være den harde virkeligheten? Vi kan jo drømme litt også 🙂

 • Renates Reiser

  Heisann! Fint innlegg med mange gode tips. Kjenner meg godt igjen i å bruke Instagram som reiseinspirasjon. De sier et bilde forteller mer enn tusen ord, og et bra Instagrambilde kan være nok til å inspirere meg til å dra et sted! Så lenge man reiser med et åpent sinn, og er forberedt på at steder som er populære på instagram mest sannsynligvis også er det i virkeligheten, går det helt greit.

  • Anne Bente

   Hei Renate. Takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg er superglad for alle som deler bilder på Instagram som gir meg inspirasjon til å planlegge nye reisemål eller bare drømme meg bort og reise på kartet 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share