Bilferie Norge,  Norge

Suleskarvegen med mye vær!

Suleskarvegen
Det var mye vær over Suleskarvegen den høstdagen vi kjørte over.

Bilferie over Suleskarvegen om høsten?

Det kan bli en opplevelse med mye vær og mange farger. På vår tur over Suleskarvegen fikk vi se både blå himmel, mørke skyer, tett tåke, sludd, regn og vind….

Helgardering på værmeldingen ville vært riktig her på Suleskarvegen!

Men, fjellovergangen er fin selv om været ikke inviterer til fjellturer til fots. Med bil sitter vi jo varme og tørre bak vinduene og trenger ikke å gå ut og utfordre elementene. Vi har god utsikt fra bilen!

Suleskarvegen i Telemark

Suleskarveien går fra Dalen i Telemark til Suleskar i Sirdal i Vest-Agder. Veien går gjennom 3 fylker og er Sørvestlandets høyeste fjellovergang – 1050 meter over havet på det høyeste. Hele turen tar i underkant av 2 timer å kjøre, uten stopp. 

Vi tok turen på Suleskarvegen tidlig i oktober, når fjellet hadde skiftet farge og det var gult, orange og rødfarger som møtte oss. 

Høstferie bilferie med høstfarger
På Borsævegen i Telemark har det blitt høst. Jeg blir aldri lei av fargespillet som naturen gir om høsten. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Vi startet vår tur over Suleskarvegen i Dalen og fikk en fin tur over fjellet i Telemark og Aust-Agder. Været var tørt og vi så til og med litt blå himmel. Det ble derfor et par flotte stopp for å ta en nærmere kikk på naturen og fjellene.

Suleskarvegen i Aust-Agder

Edlandsfossen - stopp på bilferien
Det var uvanlig mye vann i Edlansfossen som dukker opp når vi nærmer oss Setesdal. Nå har vi kommet til Aust-Agder.  Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Etter at vi har passert grensen til Aust-Agder kom vi til Edlandsfossen. Der la vi inn et stopp for å komme så nær fossen som mulig. Den flotte Edlandsfossen viste seg fra sin beste og største side den dagen vi var der. Det hadde regnet en del siste uken, og resultatet var mye vann, både i fosser, elver og innsjøer langs veien.

Veien går ned fra fjellet og tar en liten tur innom Setesdalen før vi kjørte opp på fjellet igjen – mot Sirdal på Fv337. 

På vei opp mot fjellet stoppet vi for å se elveleiet som er kjent for sine flotte badekulper. Med tanke på hvor mye vann det var Edlandsfossen, var det merkelig å se at det her var tomt for vann. Vi hadde tenkt å gå litt nedover til jettegrytene stedet er kjent for, men været og de tunge skyene fristet ikke til å gå for langt fra bilen, så vi fikk ha dette til gode til senere.

Suleskarvegen høstferien
Eleveleiet Fisstøylsåni var uten vann denne dagen, uten om det som lå og trykket på over oss og ville ned som regn. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Veien går videre opp mot fjellet. Det blir fort høyfjellesterreng, med vidder som er farget rustrøde. Så kom regnet vi hadde ventet på.

Regn, regn og mer regn. Vi tok kun noen få og korte fotostopp! Det var ikke vær til å gå ut og nyte fjellet. 

Høsttur over Suleskarvegen
Suleskarvegen går over fjellet i kuppert terreng og på høsten er fargespillet flott selv i gråvær.  Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Suleskarvegen i Vest-Agder

Når vi kom inn i Vest-Agder fylke gikk regnet over til sludd og vinden økte på. Det gjorde at sikten ble dårligere og vi kunne bare se det som lå nærmest vegen.

Suleskarvegen høstferie med bil
Sludd er helt greit så lenge vi sitter inne i bilen tørt og godt. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Så kom snøen. Eller sludd og snø er vel mer riktig betegnelse. Det sluddet bortover og når vi stoppet på en rasteplass tok det ikke lange tiden før snøen la seg på den røde bilen vår.  Men selv om sikten var dårlig ble det et fantastisk lys her oppe på fjellet.  Så til tross for dårlig vær ble det en fascinerende opplevelse å se hvordan fjellet ble dekket av tåke, sludd og regn. 

Jeg liker uten tvil blå himmel og strålende vær, men etter flere turer i Norge har jeg lært meg å glede meg over gråvær og ruskevær også. For uansett hva jeg gjør, er det ingenting som endrer været. Og selv dårlig vær kan gi gode opplevelser, bare du har den rette innstillingen.

Bilferie på Suleskarvegen høst
På Suleskarvegen ble vi møtt av sludd, snø og vind. Men lyset som trengte gjennom tåken ga landskapet en flott gul farge.  Foto: Reisebloggen Favorittreiser
Suleskarvegen med Mitsubisi
Den røde bilen vår blir dekket av hvit snø på Sulsekarvegen. Foto: Reisebloggen Favorittreiser
Suleskarvegen i Vest-Agder på bilferie
På vei over fjellet ble været bedre, og nå vi begynte å kjøre nedover igjen var det slutt på regn og sludd og sikten ble bra. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Når vi nærmet oss Suleskar var kunne vi se langt ut over fjellene ved Sirdal, med Suleskar langt der borte! Selv om det er fascinerende å møte på tett tåke, snø og sludd oppe på fjellet (når vi satt trygt og varmt inne i bilen), er det likevel bedre når du kan se ut over fjellene og nyte utsikten.

Suleskarvegen høstferie med bil
Suleskar ligger der framme og vår ferd på Suleskarvegen er snart avsluttet. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Etter at vi kom fram til Suleskar ble været litt bedre og nedstigningen begynte for alvor før vi kom til Sirdal og vår tur over Suleskarvegen ble avsluttet. 

Turen vår gikk videre ned Sirdal mot Jæren og Sola Strandhotell.

Takk for følget!

Ta du sjansen på å legge bilferien i Norge til høstferien? Legg gjerne igjen kommentarer under her!

Reisehilsen fra Anne Bente ?
Reiseblogger som tåler litt dårlig vær!

Har du lyst på flere  reisetips fra Norge og Vestlandet?

Klikk her for å få tips om bilferie i Norge!

Lik Favorittreiser å FAcebook

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

 

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share