Europa,  Hellas,  Kreta

Elafonissi – en sydhavsdrøm på Kreta

 
Detaljer fra stranden Elafonissi
På Elafonissi er det rosa og lys sand, turkist vann – et sted for å nyte! Foto: Anne Bente Hauge

Ellafonissi – Paradiset er nærmere enn du tror!

Drømmer du om turkisblått og krystallklart vann, finkornet sand og en plass for deg selv i solen?

Da må du ta turen til Elafonissi på sør-vestkysten av Kreta. Dette er uten tvil den vakreste stranden i Europa! Det vil si den vakreste stranden jeg har vært på i Europa – og jeg jakter på strender når jeg er ute og reiser.

Dette er for deg som leter etter paradiset i strandkanten. Som kjenner roen senke seg når du speider ut over turkisblått glitrende vann og krøller tærne i den myke sanden.

Den finkornede stranden farges rosa av millioner av koraller og skjell som er kunst til finkornet sand. Fargen på vannet går i turkise nyanser. Med den knallblå himmelen over blir Elafonissi som en sydhavsdrøm. Ta med massevis av solkrem, badetøy og kamera! Snorkel kan også anbefales.
 
Ellafonissi - den beste stranden på Kreta
Stranden på Elafonissi er stor med plass til alle og den beste stranden på Kreta? Foto: Anne Bente Hauge

Dagstur til Elafonissi

Det er nesten ikke hoteller i området rundt Elafonissi, så de fleste som besøker denne lekre stranden kommer hit på dagstur. Bor du i Chania-området som så mange andre nordmenn – er det ca 1 1/2 kjøring over fjellet for å kommet hit. Turen over fjellet er en fin tur hvor du passerer små landsbyer og kjører ned trange pass. Hjemturen går langs vestkystens smale svingete veier med stupbratte fjellsider og himmelsk utsikt.  Dette er en flott utflukt – bare kjøreturen i seg selv er verdt turen.

Men Elafonissi er det beste med hele turen. Dette er min favorittstrand i Hellas og etter min mening er Elafonissi den beste stranden på Kreta.

Når du har kjørt over fjellet og nærmer deg Elafonissi vil du få en flott utsikten mot lagunen og strendene som strekker seg ut i havet!

Selv om det er mange som har oppdaget Elafonissi, er det likevel god plass til alle her. Men det er nok best å besøke stranden utenom den verste høysesongen.
Reisetips - Elafonissi kretas beste strand
Du kan leie solseng på Elafonissi eller bare slenge ut håndkleet Foto: Anne Bente Hauge
 

Finn din plass i solen og nyt livet på Elafonissi

På en del av stranden kan du leie solsenger, men det er god plass til å slenge fra seg håndkleet og nyte solen utenfor de tettpakkede radene med solsenger. Skulle du bli sulten er det en taverna hvor du får kjøpt både mat og drikke, og det finnes toalettanlegg på stranden.
 
Vannet er krystallklart, salt og veksler mellom varmt i lagunen og litt kaldere ute ved revet. Her kan du tilbringe timesvis med snorkelmaske ute blant korallene, plaske i lagunen eller bare rusle langs stranden.
 
Badeglede på Elafonissi Kretas beste strand
Badeglede på Elafonissi. Vannet i lagunen er varmt og deilig. Foto: Anne Bente Hauge

Utforsk Elafonissi – ta turen over lagunen

Når du er lei av å sole deg og bade, bør du utforske området. Gå en tur over lagunen – der oppdager du nok en langstrakt strand – men langt mindre mennesker. Du kan gå ganske langt ut på øya så sett av litt tid til å nyte naturen utenfor solsengmafians rike 🙂

Elafonissi Kreta, Hellas
Du må gå en tur på stranden når du er på Elafonissi. Foto: Anne Bente Hauge
Reisttips - Ealfonissis hvite sand og krystallklare vann
Elafonissi byr på krystallklart vann. og det er ekstra lekkert hvis du tar turen til øya bortenfor lagunen hvor det er mindre folk. Foto: Anne Bente Hauge
 
Elafonissi er et naturreservat som er delt i to av en grunn lagune. Når du vasser over lagunen og rundt klippene møter du nye langstrakte strender. Her kan du være heldig å finne en liten stranvik helt for deg selv. 
 
Kretas beste strand - Elafonissi
Det er ikke uten grunn at Elafonissi kalles Kretas beste strand. Foto: Anne Bente Hauge

Fakta om Elafonissi

Elafonissi ligger sørvest på Kreta – ca 1 1/2 times kjøring med bil fra Platanias og Chaniaområdet – Ca 75 km fra Chania. Hele området er et naturreservat og det er ulovlig å ta med seg den rosa sanden.
 
Elafonissi er navnet på øya like utenfor lagunen, og har langstrakte hvite strender. Det er få overnattingsmuligheter i området, og det er derfor primært dagsturister som kommer hit, enten med bil, buss eller båt.
 

Håper du ble inspirert til å dra på utflukt til Elafonissi.

Reisehilsen fra Anne Bente ?
Reiseblogger som lengter til bake til Elafonissi

 

Vil du få flere reisetips fra om de beste strendene?

Da kan få flere av mine reisetips med steder som har flotte strender

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips, er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

2 kommentarer

  • Anne Sivertsen

    Hei og takk for dine flotte reiseskildringer og denne gangen Elafonissi på Kreta. Ville bare tipse deg om i mine øyne, en enda flottere strand i Helles på øya Elafonisos, nemlig Simos beach. Det er uten tvil den fineste stranden jeg har vært på i Hellas ( har også vært på Elafonissi) Simos beach er en Paradisisk stand som heldigvis er vernet for komersiell virksomhet. Øya Elafonisi legger på peleponeskysten og kun 10 min med ferje fra fastlandet.
    Den nestfineste er Voidokolia beach også på Peleponeshalvøya.
    med vennlig hilsen Anne

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share