Bilferie Norge,  Inspirasjon,  Norge,  Reisepraten

10 grunner til å reise på bilferie i Norge

På vei over den Gamle Strynefjellsveien mot Stryn og fjordene. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Bilferie i Norge er en uendelig rekke med naturopplevelser. I tillegg får du et godt knippe med kulturopplevelser, koselige byer og attraksjoner når du velger å reise med bil i Norge.

Her får du 10 gode grunner til å ta din neste bilferie i Norge. Dette de 10 beste grunnene til at jeg liker å reise med bil i Norge. Hvis du liker vakker natur, fjord og fjell, tipper jeg du er enig med meg i denne listen.

Det er ikke uten grunn at det det svenske reisemagasinet Vagabond har stemt frem Norge som verdens beste land å reise til i 2019.

1) Vakker natur fra bilvinduet

Det som jeg personlig setter mest pris på når jeg er på bilferie i Norge, er at det er så utrolig mye vakker natur rett utenfor bilvinduet. Spesielt hvis du kjører utenom motorveien får du mye å se på mens du kjører. Noen steder får du wow-følelsen rundt hver sving.

Bilferie over Dovrefjell
Bilferie over Dovrefjell – Utsikten fra bilvinduet! Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

2) Variert natur som skifter raskt

Uansett hvor du reiser på bilferie i Norge vil du oppleve variert natur. Og du kjører skjelden gjennom samme landskap lenge om gangen. Det er stor variasjon på naturen med dype grønne daler, skoger, høye fjell, langstrakte vidder, dype fjorder eller vakkert kystlandskap. Er du flink til å legge opp reiseruten for bilferien kan du oppleve et stort mangfold på få dager.

På vei over Hardangervidda en dag i september var det solskinn, snø og vakre høstfarger. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

3) Korte avtander mellom severdigheter på bilferie i Norge

Når du reiser på bilferie i Norge er det mange steder å stoppe underveis for å oppleve ulike severdigheter. Det kan være kulturminner, utsiktspunkt, museer, lekeparker og mye annet. Norge er ikke kjent for sine store temaparker, men har til gjengjeld utrolig mange små og koselige severdigheter langs veien. Ta en sjanse når du ser skiltet som annonserer en severdighet og ta et stopp eller mange underveis på turen.

Eller bruk Google Maps, og zoom inn på veien du kjører for å se hva som finnes av severdigheter i nærheten der du er.

Uansett hvor du kjører i Norge er det kort vei mellom kulturminnene. Som denne gamle broen ved Hornindal. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

4) Aktiv på bilferie i Norge

Det er superenkelt å være i aktivitet selv om du er på bilferie i Norge. Nesten uansett hvor du reiser i Norge finnes det turstier. Korte eller lange, kyststier, fjellstier, skogsstier eller andre stier som har blitt tråkket opp av nordmenn som liker å gå i naturen.

Bruker du UT.no kan du alltid finne merkede turløyper i nærheten av der du kjører. UT.no er turistforeningen sin nettside som samler nesten alle merkede turstier i Norge. Så ønsker du et avbrekk fra kjøringen, finnes det nesten garantert en tursti i nærheten når du reiser rundt i Norge.

Et par timers utflukt med Loen Skylift ga oss denne fantastiske utsikten. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

5) Mange utsiktspunk langs veien

I Norge er det mange høye fjell og dype daler. Derfor vil du også finne en stor mengde utsiktspunkt som er verdt et stopp når du er på bilferie i Norge. Noen steder er det bare en liten lomme langs veien som du kan stoppe på, mens andre steder har det blitt laget flotte utsiktsanlegg som gjør det enkelt for deg å få de lekreste panoramautsiktene.

Spesielt langs de Nasjonale Turistvegene er det lagt opp til mange imponerende utsiktspunkt for deg som er på bilferie i Norge. Nasjonale turistveger er et prosjekt som ble satt i gang på 90-tallet og i skrivende stund er det 18 nasjonale turistveger i Norge. Alle rutene utmerker seg med at veistrektningen er spesielt severdig.

Mange steder er det laget flotte utsiktspunkt. Som her på Dalsnibba som er Norges høyeste utsiktspunkt med bil. Langt der nede ligger Geirangerfjorden. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

6) Høye fjell og vakre fjelloverganger

Okey – jeg har allerede tatt med vakker natur, så hvorfor gir jeg høye fjell et eget punkt? Fordi det finnes så utrolig mange fjelloverganger i Norge som du kan ta turen over. Og fjellene i Norge er forskjellig avhengig av hvor i landet du er. Så hver fjellovergang du kjører har sin unike signatur.

Jeg blir aldri lei av å kjøre over fjellene i Norge. Like vakkert uansett årstid!

Det er mange fjelloverganger og de forandrer seg etter årstiden. Gamle Strynefjellsveien er kun åpen på sommeren. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

7) Dype fjorder på bilferie i Norge

Norge er verdenskjent for sine vakre fjorder. Og vi har mange fjorder. Spesielt på Vestlandet hvor flere av fjordene står på Unescos verdensarv liste. Når du kjører ned en bratt vei som svinger seg ned fra fjellet til en smal fjord, vil du garantert bli varm om hjertet og stolt av å være norsk.

Det er også mange fjorder å velge blant. Du trenger ikke bare å satse på de mest kjente stedene når du reiser på bilferie i Norge. Det er mange steder utenom Geiranger og Flåm som er minst like vakre.

Geiranger er et must for alle som skal på Bilferie i Norge. Utsiktspunkt fra Ørneveien. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

8) Vakre strender i unikt landskap

Ja, tro det eller ei, men Norge har mange vakre strender. Strender med hvit sand og krystallklart vann i turikise farger – som du kanskje forbinder med en sydhavsøy. Når mange av strendene i tillegg ligger omkranset av høye fjell eller glattskurte svaberg, får du en opplevelse du ikke finner så mange andre steder i verden. Ulempen er at mange av de vakre strendene ligger i et klima som gjør at badetempearturen passer best for hardbarkede vikinger. Men du reiser jo ikke på bilferie i Norge for å bade? Men for å nyte naturen og alt du ser på din vei?

Langt vest og like sør for Stadtlandet ligger denne vakre stranden på Vågsøy – Refviksanden. Verdt en tur når du er på bilferie i Norge. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

9) Byer med unik beliggenhet og arkitektur

Vi har et mangfold av små og koselige byer i Norge. Ikke minst er beliggenheten til mange av disse byene unike der de ligger mellom fjord, fjell og i vakkert kystlandskap. Om sommeren vil du mange kunne besøke mange koselige byer med yrende folkelov og kanskje flott gammel trebebyggelse i smale gater. Gamlebyene i Norge er ikke som gamlebyene i Europa – her er det vakker trebebyggelise som står igjen etter flere år med historie i veggene.

Vakre Ålesund med sin unike arkitektur og beliggenhet ute i havet mellom fjellene. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

10) Lite trafikk og god plass

Vi har vært på flere bilferier i Norge de siste årene, og til tross for skrekkhistorier på nyhetene om at Norge har blitt invadert av turister og at det er kaos enkelte steder – har vi aldri opplevd noe som minner om kaos der vi har vært.

Norge er et stort land, og det er god plass nesten alle steder. Det er generelt lite trafikk på veiene hvis du velger veistrekninger utenom motorveier inn til de store byene. Hvis du skal til en såkalt turistmagnet som Trollstigen eller Geiranger, er det bare å stå opp tidlig og ta turen før alle andre har kommet seg på veien. Vår erfaring er at det er først etter kl 10 at det begynner å bli mange på de store attraksjonene. Og du kan få med deg mye før klokken er 10 – hvis du bare står opp.

En sommerdag over Valdreslfya. Her er det ikke kø på veien. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

BONUS 1: Bilferie i Norge er lett tilgjengelig og prisvennlig

Så helt til slutt, en liten bonus for å dra på bilferie i Norge. Det er lett tilgjengelig for deg som bor her, og det trenger ikke å bli dyrt om du velger de rimeligste overnattingsmulighetene.

Ta med telt og niste og nyt noen dager på veien i Norge.

Eller book deg inn på noen av de ikoniske hotellene med kulturhistorie i veggene.

Les mer om hva det koster å reiser på bilferie i Norge her!

Forslag reiserruter – bilferie i Norge

Her kan du klikke deg videre til reisebeskrivelser fra noen av bilferiene vi har hatt i Norge de siste årene.

Bilferie på Nordvestlandet med Atlanterhavsveien – 1 uke

Bilferie på Vestlandet med Geiranger

Vestlandsperler på 3 dager – med Flåm

Høsttur over fjellene til Bergen – 4 dager

Høsttur til Sørvestlandet og Bergen – 5 fager

Når reiste du på bilferie i Norge sist? Og hva synes du er det beste med bilferie i Norge?

Reisehilsen fra Anne Bente

Reiseblogger som digger å reise på bilferie i Norge – vårt vakre land!

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 Shares
Tweet
Pin11
Share