Vinter i Chania – på Kreta

Europa, Hellas, Kreta 4 kommentar

Chania på Kreta er det mange kanskje forbinder med et yrende folkeliv, uterestauranter på byggekanten og innkastere som stopper deg for hver tiende meter? Det er slik Chania er på sommeren, med et yrende folkeliv.

På vinteren er det stille i Chania!

Bryggen i Chania ligger stille og nesten folketom en vinterdag i februar.

Vi var i Chania en vinterdag i februar.

Da var det stille i byen og nesten helt fritt for turister. Regnet øste ned når vi kom til byen og vi måtte starte dagen med å søke ly inne i en liten butikk for å kjøpe oss paraplyer. Men været hindret ikke oss i å utforske Chania. Og heldigvis så varte ikke regnet hele dagen.

Greit å få kjøpt seg paraply når været ikke var på vår side den dagen vi besøkte Chania.

Utrustet med paraplyer tok vi turen ned til byggen i Chania som på denne årstiden var helt fri for turister og innkastere. Noen få restauranter hadde åpent og det var først og fremst lokalbefolkningen vi så når vi rusler rundt under paraplyene våre.

Når vi kom et stykke ut på brygga fikk vi et glimt av de hvite fjelltoppene som ligger bak Chania. Her ligger toppene som regel hvite om vinteren, men nede i Chania kan det være deilig og varm vårtemperatur. Vi hadde bare litt utflaks med været den dagen vi besøkte Chania.

Det er snø på fjelltoppene som ligger utenfor Chania.
Det stille på brygga om vinteren – her er det fult opp av restauranter om sommeren.
Selv om det regnet var det flott å gå rundt i Chania.
Fyrtårnet vokter inngangen til havneområdet i Chania.

Gamlebyen i Chania er stille på vinteren

Fra havnen ruslet vi videre gjennom de smale gatene i gamlebyen. Forbi nedslitte, skjeve hus som så ut til å være klare for å rives, men likevel med en sjarm igjen fra tidligere storhetstid.

Paraplyen var et godt kjøp – og måtte brukes innimellom.
Skakke, fargerike og slitte hus preger deler av gamlebyen i Chania.

Rustent og skjevt i Chania

Den ene delen av gamlebyen var sterkt preget av forfall. Men forfallet har sin sjarm også, i alle fall for oss turister med mobilen klar for å ta bilder.

Jeg må bare undre meg over hva som skjulte seg bak noen av de gamle skjeve dørene, med knuste glass, avflasset maling og murpuss som skrellet av veggene. Noen av stedene så helt forlatt ut, mens andre hus så fremdeles bebod ut tross forfallet. Midt i alt dette gamle rustne virvaret var det både caféer og små butikker.

Forfallet i noen deler av gamlebyen i Chania har gått langt.
Til tross for forfallet er det noe vakkert med en dør som har sett sine bedre dager.

Sjarmerende gamleby i Chania

Den delen av gamlebyen i Chania som ligger rett bak bryggen med alle restaurantene, er i god gammel og sjarmerende stil. Her er det ikke forfall som preger husene, selv om fasadene vitner om lang historie.

Det var koselig å rusle i de smale gatene i gamlebyen i Chania, og midt på vinteren uten turister hadde vi gatene nesten for oss selv. Heldigvis regnet det ikke hele tiden, så vi slapp å gå under paraplyene hele tiden.

Jeg blir alltid så fasintert over alle detaljene på gamle hus. I Chania er husene malt i en kombinasjon av jordfarger og sterke farger som lyser opp i gatebildet. Med kreative kombinasjoner av murstein, maling, blomsterkasser, vinduslemmer og stæsj.

Noen av gatene i gamlebyen i Chania har trapper. Jeg liker spesielt godt fargekombinasjonene på husene.
Det er mange sjarmerende detaljer på husene inne i gamlebyen i Chania.
Det gjorde ingenting om været er dårlig, når vi fikk se sjarmerende steder som dette.

Chania er en by det er koselig å rusle rundt i uansett årstid. Selv om det regnet innimellom når vi var der, la det ikke en dempler på feriefølelsen. Vi trasket gate opp og gate ned, knipset bilder, kikket på gamle hus og nøt stillheten ved havnen. Det ble også en hyggelig lunsj på en av de åpne restaurantene på bryggen, hvor vi fikk ly for regnet og en liten hvil før vi ruslet videre.

Vi har tidligere vært i Chania om sommeren, og selv om jeg likte byen godt med sommmer, sol og varmt vær, var det faktisk veldig deilig å gå rundt i Chania nesten for oss selv. Uten andre turister, innkastere eller heteslag.

Les mer om vinterferie på Kreta her!

Få med deg karneval i Retymnon hvis du skal til Kreta på vinteren!

Reisehilsen fra Anne Bente

Reiseblogger som ikke lar seg hindre av dårlig vær!

4 kommentarer

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *