Europa,  Frankrike,  Franske alper

På toppen av verden i Chamonix

Chamonix Mont Blanc om sommeren
Fra Brevent i høyden ved Chamonix er det flott utsikt mot Mont Blanc – Vest-Europas høyeste fjell. Foto: Anne Bente Hauge

Sommer i Chamonix

Vi var to dager og en natt i Chamnoix som er omgitt av høye alper. Det var i forbindelse med vår bilferie til den Franske Riviera at turen gikk innom Chamonix, som er perfekt for et stop-over på bilferie i Europa.

Chamonix ligger på ca 1030 meter over havet. – dypt nede i en dal omgitt av høye fjell, ikke minst Vest Europas høyeste fjell Mont Blanc som rager 4807 meter over havet. Byen har ca 10 000 fastboende innbyggere, men har både sommer og vinter et stort antall besøkende.

Taubanen opp til Le Brévent

Fra den nordvestlige siden av byen tok vi først gondolheisen opp til Plan Praz på 1999 meter, før vi tok taubanen opp til Le Brévent på 2525 meter over havet.

Taubanen opp til toppen var en fascinerende opplevelse når vi kjørte gjennom skyene – vi var bokstavelig talt høyt oppe på himmelen. Vel oppe på toppen – på Le Brévent, fikk vi en fantastisk utsikt mot Mont Blanc og alle fjelltoppene rundt Chamonix.

Kun et ord beskriver utsikten: VAKKERT!

På vei ned igjen brukte vi litt tid i området rundt Plan Praz,  som også er verdt utforsking, og har fantastiske utsiktspunkter. 

Chamonix om sommeren
Utsikt mot Mont Blanc fra Plan Praz – en liten gåtur unna gondolheisen. Foto: Anne Bente Hauge

Naturen er røff og majestetisk, og fjellet byr på både spisse og runde fjelltopper, grønne enger og hvitkledde fjellsider. Fra både Plan Praz og Brévent går det mange turløyper for de som ønsker å gå i fjellet. Vi hadde bare noen timer før vi skulle dra videre, så vi nøyde oss med utsikten, men det frister å dra tilbake senere med mer tid.

Chamonix som stop-over på sommerens bilferie
Høye fjelltopper og gondolbane i Chamonix om sommeren. Foto: Anne Bente Hauge
Sommer i Chamonix med høye fjell
Chamonix regnes som ekstremsportens hovedstad i Europa. Paraglidere og offroadsyklere var det mange av på toppen av Brévent. Foto: Anne Bente Hauge

Nede i byen Chamonix var det en kombinasjon av vakre alpehus og moderne akritektur. Mengder av restauranter og butikker gjorde kveldsturen til en hyggelig opplevelse.

Chamonix om sommeren
Chamonix er en kombinasjon av moderne by og sjarmende alpelandsby. Foto: Anne Bente Hauge

Hotel Louvre i Chamonix

Vi hadde ikke forhåndsbestilt hotell, og tok turen innom turistkontoret i byen for å få tips til overnatting. Der ble vi anbefalt Hotel Louvre, et rimelig 2 stjerners hotell like ved gågaten. Det var et godt valg – vi var meget fornøyde med hotellet.

Vertskapet var hyggelig, rommet var stort, og utsikten var flott. Det manglet store og flotte felles fasiliteter, men hvem trenger det for en overnatting? 

Vi fikk et stort 4 mannsrom med eget bad som var rent og pent. Vertskapet var hyggelige og de hadde en liten frokostsal med en grei fransk frokost. Frokostserveringen var enkel, men god. 

Bilen fikk vi parkert i bakgården til hotellet. Alt vi trengte for en natts opphold uten av vi ble ruinert av prisen.

God tur til Chamonix i sommer!

Reisehilsen fra Anne Bente
Reiseblogger som liker Chamonix både sommer og vinter.

Ønsker du flere reisetips fra de franske alper?

Da kan du lese om vår tur på vei sydover gjennom de høye alper mot Provence.

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 Shares
Tweet
Pin
Share1