Inspirasjon,  Reisepraten

Mine første ferieminner

Fra fotoalbum til reiseblogg

Det som i dag er en reiseblogg startet med at reisegleden ble tent som 6 åring!

Og siden har reisegleden bare vokst! Jo mer jeg reiser jo mer nysgjerrig blir jeg på det neste stedet jeg skal besøke. Jeg har samlet reiseminner så lenge jeg kan huske og har bokhyllen full av album med reiseminner – fra tiden før bildene ble digitale.

Mitt første reiseminne var ikke mitt eget.

Mine reisedrømmer startet som seksåring!

Faren min hadde jobbet et år på cruisebåt i Karibien. Han kom hjem med kofferten full av gaver og minner. Jeg husker hvor stolt jeg var av Flipper t-sjorten fra akvariet i Miami. Flipper var en delfin som var en stor TV-stjerne på 70-tallet. Jeg fikk også en bongotromme fra Haiti som var noe helt nytt og spennende for meg.

Ikke minst hadde han med seg film fra en fantastisk verden så fjern fra vår her hjemme.

Jeg husker det som om jeg skulle vært der selv, filmen han tok fra en tur på eselryggen  opp bratte baker, og ikke minst en liten jente på min alder (6 år) som danset med bastskjørt utenfor en falleferdig hytte. Rytmen, smilet – tenk om jeg kunne blitt kjent med henne…

Jeg ønsket meg dit, reisegnisten var tent…

Allerede som seksåring lærte jeg meg at å reise var mye mer en det som skjedde der og da. Minnene, bildene, filmen, souvenirer – alt er en del av reisen. Pappas minner som var lagret på en V8 film ble for meg en start på en drøm om å reise selv.

Sommer i Frankrike som 7 åring

Når vi året etter reiste til Frankrike for å være i LeHavre hele sommeren (hvor min far jobbet dette året), da tror jeg gnisten ble til en flamme. Baguetter, sandstrender, utflukter til Paris, Rouen, Honfleur og kjøreturen gjennom Europa. Jeg var 8 år og ønsket enda mer.

Men, mine foreldre foretrakk å reise i Norge – så resten av barndommen ble det med drømmene om hvite strender, musikk med rytmer og fremmed kultur. 

Men vi laget mange fine minner på våre turer i Norge med fullpakket bil, telt og nistepakker. 

Boken som ga meg reisedrømmer

Jeg var ikke gammel når jeg kom over boken om Betty på koralløyene.

En bok om ei jente som fartet rundt med sin far i utenfor Australia, og opplevelsene de hadde på de vakre koralløyene. Jeg gledet meg til jeg skulle bli 18 år og gammel nok til å reise på egenhånd. 

 

Interrail i Europa som 18 åring!

Interrail med Athen som mål

Første sommeren etter at jeg hadde fylt 18 år og var ferdig med videregående, jobbet jeg hardt den første delen av sommerferien før jeg reiste på interrail med 3 venninner; Geneve, Cannes, Nice, Monaco, Venezia, Athen, Mykonos, Paros. Fantastiskse opplevelser som ble starten på å samle mine egne reiseminner. 

Flyttet til Frankrike som 18 åring!

Jeg rakk såvidt å komme hjem fra interrail før jeg pakket kofferten og reiste til den Franske Riviera.

Jeg skulle bo 9 måneder på Cõte d’Azur som au pair og gå på College International de Cannes. Selv om hjemmelengselen var stor de første ukene – var det en opplevelse for livet å få bo i et annet land. Jeg bodde kun noen få hundre meter fra den berømte strandpromenaden i Cannes og nøt livet langt vekk fra Norges kalde vinter.

Det ble til slutt en reiseblogg

Fra jeg startet å skape mine egne reiseminner har jeg vært i 25 land og spart på minner i form av bilder, billetter og historier fra turene. 

Jeg har reist som en fattig student på backpacking, charterreiser med familine, storbyferier, venninneturer, familieturer, venneturer, fjellturer, bilferie  –  og skapt uttallige gode minner.

Som den gangen jeg satt under en palme i solnedgangen på Hawaii, badet i lett sommerregn på Paradise Beach på Bahamas, kjørte over San Fransico Bay, hørte på gatemusikanter spille jazz i New Orleans, feiret julaften på bryggen i Cape Town,fulgte etter en giraff med bil i Krugerparken i Sør-Afrika, snorklet i nasjonalparken Ras Mohammet utenfor Sharm El Sheik, vandret gatelangs i Romas gater, opplevde blikkstille vann på Hardangervidda, stod på ski i Chamonix, kjente det svaiet på toppen av Eifel Tårnet, spiste nistepakke på trappene foran Sacre Côur, nøt utsikten fra Fløyen med knallblå himmel så langt det var mulig å se, ble lurt for 50 euro i Gibraltar, badet i den Blå Lagune på Island, feiret 17. mai i London…. 

Men det er ikke bare minnene fra de store reisene som jeg tar vare på i minneboken min, og ikke minst i denne reisebloggen.

En sommerdag på øyparadiset Svenner utenfor Larvik, en tur i Bøkeskogen i mai når hvitveisen lager et hvitt teppe av skogbunnen, en morgentur for å se soloppgangen, en sykkeltur til sommerbyen Stavern eller en tur på Mølen med millioner av steiner og store bølger en vindfull høstdag. 

Planlegging av reiser er like viktig som reisen

Åååå, det er så mange fantastiske minner som jeg aldri blir lei av å tenke tilbake på. Og minst like gøy er det å planlegge nye reiser.

Listen over nye steder jeg ønsker å reise til blir ikke kortere, for jeg oppdager stadig nye steder jeg ønsker å reise til.

Det viktigste for meg er selve opplevelsen, naturen, stemningen og historiene.

Mat og overnatting er kjekt å ha, men aller mest vil jeg se og føle når jeg reiser.

Min reiseblogg er min egen minnebok

I denne reisebloggen deler jeg egne reiseminner fra store og små turer.

Jeg har tatt bilder og laget reisefortellinger med fotoalbum siden jeg gikk på ungdomsskolen (det er en del år siden nå). Med denne reisebloggen har jeg et digitalt album for minnene, som jeg kan dele med alle som vil høre, lese og se!

Skulle det være slik at du også blir inspirert til å reise, ta bilder og ta vare på dine minner – er det en ekstra bonus som inspirerer meg enda mer til å lage gode reisefortellinger med bilder fra nær og fjern.

Skriv gjerne en liten hilsen i kommentarfeltet om hva som er dine første reiseminner.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 Shares
Tweet
Pin1
Share