Asia,  Thailand

Utflukt til Pig Island ved Koh Samui – En sydhavsdrøm

Koh Samui er omgitt av mange små øyer, en av dem kalles for Pig Island. Vi tok turen ut til øya en formiddag, ikke for å hilse på grisene, men for å få en liten smakebit av en sydhavsøy.

Selv om Pig Island, eller Koh Madsum som øya heter, er kjent for at det går griser rundt på stranden, så var det bildene av de hvite strendene som lokket oss til å ta turen ut til øya. Vi booket turen dagen før, og passet på å bestille tur KUN til Pig Island.

Velkommen til Mad Sum Paradise Island!

De fleste turer ut til øya er en rundtur på 4-5 timer, som inkluderer 1-2 timer på Pig Island og et par timer med snorkling ved Koh Taen. Snorklingen hadde fått mange dårlige reviews, og det fristet ikke oss å duppe rundt i havet og bli stekt av solen. *)

Vi spesialbestilte derfor en longtail båt som skulle kjøre oss ut til Koh Madsum og hente oss igjen noen timer senere. Vi fikk da ca 3-4 timer på den hvite stranden – helt uten trengsel fra andre turister.

*) Vi var innom snorkelområdet et par dager etter i forbindelse med en annen båttur og solnedgang, og vi var glad vi hadde valgt bort snorklingen.

Turen ut til Koh Madsum tar ca 20 minutter med longtail båt

Turen starter fra sørsiden av Koh Samui, fra Thong Krut Pier. Det er ca 20 minutter med longtailbåt ut til øya, og selve båtturen er en fin opplevelse i seg selv. Når øya nærmer seg er det som å komme til en sydhavsøy som er omgitt av hvite strender.

På Thong Krut Pier ble vi tatt med til en longtailbåt for turen ut til Pig Island.
Selve båtturen var en hyggelig opplevelse, med frisk havbris og fin utsikt.
Vi nærmer oss Koh Madsum som ser ut som en paradisøy.
Vår longtail båt legger til på stranden på Pig Island.
Vår båt, som skulle hente oss igjen om noen timer.

Første møtet med øya og grisene på Pig Island

Longtail båten la til på stranden ved restauranten, der også grisene holder til, sammen med en mengde løshunder. Lukten i dette området var preget av griselukt, så vi gikk raskt forbi grisene og folkemengden som hilste på grisene.

Siden de fleste turistene som besøker øya kommer for å se grisene, er det ikke så mange som bruker tid på stranden. Det var vi veldig fornøyde med siden vi skulle være der noen timer for å “sole” oss i skyggen av trærne og bade i det varme turkise vannet. Så vi forflyttet oss raskt vekk fra restaurantområdet og grisene – til en del av stranden som vi fikk nesten for oss selv.

Noen av grisene var søte.
Her var det litt folksomt og en del griser.
I skyggen ved restauranten var det mye grislukt.
En gris i paradiset?
Ved restauranten var det også solsenger for de som ønsket det.

Lange hvite strender på Pig Island

Vi var kommet for å være på stranden på Koh Madsum / Pig Island, og gikk raskt forbi restauranten og grisene, til en rolig lagune som nesten var folketom. Der fant vi en plass i skyggen under et tre hvor vi koste oss og badet de neste timene.

Det er egentlig utrolig hvor få mennesker som forflyttet seg de få hundre meterne fra restauranten, til dette idylliske stedet på øya. Men godt for oss, for vi fikk stedet nesten for oss selv.

Bare 100 meter fra restauranten lå den hvite stranden nesten folketom.
Dette er noe av det beste med å reise til en sydhavsøy. Bare å nyte!
Stranden på Pig Island.
Vi fant en plass på stranden i skyggen av et tre. Der ble vi noen timer.
Det ble noen timer med å nyte utsikten og bade!
Så var vår tid på stranden over, og vi kunne rusle langs stranden tilbake mot båten.
Det var fremdeles lite folk på øyea og på stranden.

Fakta om Pig Island / Koh Madsum

  • Koh Madsum ligger rett sør for Koh Samui
  • Det tar ca 20 minutter med longtailbåt fra Thong Krut Pier.
  • Vi betalte 5000 ThaiBat for båtturen tur/retur (egen Longtail båt) og transfer tur/retur fra hotellet til piren.
  • Det finnes mange ulike turoperatører du kan kjøpe turen til Pig Island fra, men vil du kun til øya så be om dette spesifikt.

Hvorfor er det griser på Pig Island?

Historien er omtrent slik (med forbehold om at dette er fakta): Grisene kom til øya fordi bonden som bodde på øya kjøpte en familie på 4 griser på et mared som var klare for slakting. Mr. Kitt så på grisefamilien og bestemte seg for å redde dem og ta dem med tilbake til øya. Han hadde aldri tidligere hatt griser, og oppdaget at de trengte mye mat. Mat han ikke hadde på øya, og det ble dyrt å frakte maten fra Koh Samui.

I samarbeid med en turoperatør inviterte han derfor turister til øya, som kunne hilse på grisene og betale for foret til grisene. Det er derfor en inngangsbillett på 50 ThaiBat per person for å besøke øya. Og siden de første grisene kom, har det kommet flere griser og det er nå 3 generasjoner med griser på øya.

Vår kaptein og styrmann på longtail båten.
Så gikk turen tilbake til Thong Krut Pier og Koh Samui.

Takk for følget!

PS! Skal du til Koh Samui så vil jeg anbefale en tur ut til Pig Island, spesielt om du liker en båttur til en øy omringet av hvite strender.

Anne Bente 🙂

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share