Favoritter,  Lofoten,  Nord-Norge,  Norge

Lofoten: Gimsøy rundt med bil eller bobil

Gimsøy i Lofoten er en reise i vakker natur, som så mange andre steder i Lofoten. Men denne lille avstikkeren fra hovedveien gjennom Lofoten byr på litt mer enn fjell og hav. Anbefales for deg som er på bilferie eller bobilferie i Lofoten. Vi tok turen Gimsøy rundt når vi var på bobilferie i Lofoten.

Her er det også store flate sletter, som om sommeren nesten spraker i fargerike blomsterenger. Gimsøy har også noen vakre hvite strender å by på – med campingplass og midnattssol mot havets horisont.

Bli med på en 2 minutters videotur rundt Gimsøy.
Rett foran oss ligger Gimsøy. Men først må vi over Gimsøysundet før vi tar av fra E10.
Broen over Gimsøysundet er vakker mot fjelltoppene i Lofoten.
Fjelltoppene på Autvågøy i Lofoten.
Langs østsiden ligger blomsterengene og fjelltoppene!
Veien er smal, men med mange møteplasser.
På nordsiden av Gimsøy er det flatt landskap med hvite strender.
Fantastiske farger på sand og vann her oppe i nord!

Hov Gård og camping på nordsiden av Gimsøy

Det er midt på dagen når vi ruller inn på Hov gård. Det er fristende å bli værende her på denne idylliske plassen, men målet for dagen er Flakstad. Det ble derimot et meget hyggelig stopp, men en rusletur langs den vakre stranden og et besøk på Låven.

Vi stopper på Hov Camping for å rusle en tur på stranden.

Hov Gård ligger mellom fjellet Hoven og den hvite stranden, med utsikt til et uendelig hav! Perfekt for å oppleve midnattsolen eller solnedganger. Vi tok også turen innom den flotte restauranten inne på låven, hvor vi testet ut bakervarene.

Neste gang vi er på bilferie i Lofoten og tar turen innom Gimsøy, tror jeg det blir for å overnatte med bobilen ved stranden, spise middag på Låven og ta turen opp til toppen av Hoven.

Kanskje til og med være med på en ridetur på fjellet eller langs strendene? På Hov Gård er det også rideskole og mulighet til å være med på tur for oss som ikke kan ri.

Les mer om Hov Gård her!

Hvite strender på Hov – Gimsøy!

Stranden på Hov er et vakkert syn!
Nei – vi er ikke i Danmark! Vi er fremdeles på Gimsøy i Lofoten!
Vakkert, eller hva?
Turen går videre på nordsiden av Gimsøy i Lofoten.

Vestsiden av Gimsøy med vakker utsikt fra bilvinduet

Bilferie eller bobilferie i Lofoten betyr at du må ha kameraet klart til enhver tid! Det gjelder også når du kjører på Gimsøy! Det er vakker utsikt fra bilvinduet uansett hvor du befinner deg på veien. Og veien, den er smal, men oversiktlig og med mange møteplasser! Vi kjørte bobil og møtte ikke på problem, men det var også veldig lite trafikk på veien – selv om det var 23. juni og strålende vær!

På vestsiden går veien helt inntil vannkanten, med utsikt mot fjellene på Vestvågøy.
En deilig sommerdag på Gimsøy i Lofoten!
Uendelige blomsterenger, fjell og hav!
Det er vakker utsikt hele veien rundt Gimsøy.
En bobil har funnet seg en fin plass – fricamping på Gimsøy i Lofoten.
Er det noe rart at vi likte å være på bobilferie i Lofoten?
Gule blomster så langt du kan se!
Så forlater vi Gimsøy for denne gangen!

Les også: Besøk det idylliske fiskeværet Henningsvær i Lofoten!

Fakta om Gimsøy i Lofoten

Gimsøy ligger mellom Vestvågøy og Austvågøy i Lofoten og har et areal på 46,4 km2. Selve kjøreturen rundt Gimsøy tar ikke mer enn en drøy halvtime, men det forutsetter at du ikke stopper!

Og jeg kan garantere deg at du har lyst til å stoppe flere steder for å ta inn utsikten, kanskje spasere på stranden eller ta en fjelltur?

Det er 4 fjelltopper på Gimsøya: Sandsmanden – 566 m, Perstinden – 581 m Svarttinden på 767 moh, og Hoven på 368 moh. Sistnevnte er en populær topptur for familier og turen starter ved parkeringsplassen ved golfklubben på Hov.

Gimsøy var verdt turen! Vi kommer gjerne igjen – og bruker mer tid neste gang!

Reisehilsen fra Anne Bente 🙂

Vil du lese reisebrev fra vår tur til Nord-Norge. Vi reiste med bobil, men turen er minst like flott om du reiser med bil.

Klikk her for å se 18 reisebrev fra vår bobilferie til Nord-Norge, men besøk i Lofoten, Andøya og Helgelandskysten!

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

2 kommentarer

  • Lillevik Lofoten

    Hei, og takk for fin-fin beskrivelse, bilder og video av et av de fineste stedene i Lofoten! Pussig at dere filmet forbi huset vårt akkurat da vi malte hagemøblene på parkeringsplassen, haha!

    • Anne Bente

      Hei – så gøy at vi kjørte forbi huset deres. Dere bor på en helt fantastisk vakker plass. Håper vi får til å kjøre forbi en gang til i framtiden 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 Shares
Tweet
Pin2
Share