Europa,  Italia,  Roma

6 gode grunner for en førjulstur til Roma

Roma i desember passer perfekt!

Roma – bare ordet gjør at jeg lengter tilbake til denne byen som har overleve flere tusen år med historie. Jeg har besøkt Roma midt på sommeren og det kan være varmere enn vi nordboere føler oss komfortable med.

Jeg har også besøkt Roma i desember! Hatt en herlig weekend sammen med mannen min, hvor vi nøt dager med med historisk sus, julestemning og nisser. I en temperatur som passet perfekt for en storbyferie.

Juletur til Roma - Colloseum
Vi besøkte Colloseum tidlig søndags morgen, og der var det stort oppmøte av syklende nisser som samlet seg for å sykle samlet rundt i Romas gater. Foto: Anne Bente Hauge

6 gode grunner til å ta en førjulstur til Roma

Det er mange gode grunner til å reise til Roma i førjulstiden, her oppsummere jeg de 6 beste erfaringene jeg gjorde på mitt Romabesøk i desember.

  1. Det er mulig å se de historiske attraksjonene i Roma, uten å stå for lenge i kø
  2. Det er julestemning over hele byen med lys og julehandel
  3. Det er stille og rolig så du kan rusle rundt i trange gater uten å møte andre turister
  4. Det er fremdeles mulig å sitte på uterestauranter når solen skinner
  5. Du kan besøke et av julemarkedene i Roma og ta med spiselige julegaver hjem
  6. Det er mulig å nyte dagen uten å få heteslag, deilig temperatur for å utorske Romas severdigheter!

Unngå kø i Roma

Det er mulig å se de historiske attraksjonene i Roma uten å stå for lenge i kø

Roma er som et skattekammer med historiske bygninger og i selve bykjernen ligger attraksjonene tett. Vi valgte å bo rett ved Piazza Navona, i hjertet av Roma.

I en radious av 1-2 km lå alle de berømte stedene: Peterskirken og Vatikanet,  Castel St. Angelo, Spansketrappen, Fontana di Trevi, Pantenon, Colosseum, Forum Romanum og Piazza Venezia. 

Alle stedene både innenfor gangavstand fra Piazza Navona, og ikke minst hadde vi på en helg tid nok til å besøke disse historiske stedene når vi slapp å bruke tiden på å stå i kø!

Roma førjulstur - arkitektur
Romas fantastiske arkitetur gjør seg minst like bra å se på vinteren som på sommeren. Foto: Anne Bente Hauge

Vi hadde to hele dager i Roma en helg i desember og ruslet rundt for å oppdage de mest kjente stedene.  Selv om det er mindre kø i desember enn på sommeren, er det likevel en god del turister i byen, så hel køfritt er det ikke.

Vi dro derfor tidlig til de stedene vi ville utforske nærmere. Når vi møtte opp rundt kl 0900 var det ikke kø for å komme inn på Colloseum eller Forum Romanum, og i Castel Saint’Angelo var vi nesten alene når vi utforsket den imponerende borgen.

Roma i desember - severdigheter
Castel Saint’Angelo og Spansketrappen er blant de mange severdighetene i Roma som må besøkes på en helg! Foto: Anne Bente Hauge

Roma i desember - forum Romanum

Roma i desember: I Forum Romanum var det mulig å rusle rundt uten trengsel, og la oss imponere over hvordan Roma så ut for nesten 2000 år siden.   Foto: Anne Bente HaugeFørjulstur til Roma - fontener

Hvor enn du går i Roma møter du på fontener og vakre statuer. Fontenee på Piazza Navona og Fontana Trevi  er kanskje de vakreste av dem alle. Foto: Anne Bente Hauge

Julestemning i Roma

Det er julestemning over hele byen med lys og julehandel

Et stort antall av Romas gater er pyntet til jul. Om kvelden lyser det opp i handle og restaurantstrøkene, og på de mange “piazza’ene”

Julestemning i Roma
I desember er det pyntet til jul i Roma, med lys og julestemning i nesten alle gater. Foto: Anne Bente Hauge
Førjulstur til Roma - julestemning
De historiske bygningene i Roma er også pyntet til jul. På Peters Plassen står det et imponerende stort juletre og en julekrybbe i naturtro størrelse. Foto: Anne Bente Hauge

Folk i Roma liker også å feire julen. Ved Colosseum møtte vi en stor mengde syklister i nissedrakter som samlet seg for å sykle rundt i Romas gater for å hylle julen.  Litt senere på dagen, ved Piazza Venezia møtte vi på en kortesje med motorsykkeler – også til ære for nissene. Før vi litt etter møtte en nissegjeng på rulleskøyter.

I roma liker nissene seg på hjul!

Juletur til Roma - nisser Colloseum
Nisser samler seg med sykler ved Colloseum og med motorsykler på Piazza Venezia. Herlig julefeiring i Romas gater! Foto: Anne Bente Hauge

Stille gater i Roma i desember

Det er stille og rolig så du kan rusle rundt i trange gater uten å møte andre turister

Selv om det er en del turister i Roma, er det få i forhold til midt på sommeren. Det er derfor mulig å finne sjarmerende trange gater midt i sentrum – og rusle der helt for deg selv. Det var som å gå i en liten landsby oppe i fjellene, men faktum var at Romas trafikkerte gater var bare et par kvartaler unna.

Førjulstur til Roma - gamlebyen
Mange av Romas smale gater var helt tomme for turister og vi kunne rusle rundt uten å bli forstyrret av folkemengder. Foto: Anne Bente Hauge

Kos på uterestaurant i Roma i desember

I desember er det er fremdeles mulig å sitte på uterestauranter, i alle fall når solen skinner.

Selv om det er juletid er det likevel god temperatur i Roma når solen dukker opp.  Da kan du nyte en kald en eller lunsjen din på en uterestaurant selv om det er rett før jul. Eller du kan gå inn på en av de mange sjarmerende restaurantene og la bena hvile før du går videre på oppdagelsesferd i Romas gater.

Førjulstur til Roma - Castel Saint’Angelo
En restaurant med utsikt i Roma. Restauranten ligger inne på Castel Saint’Angelo med utsikt mot Peterskirken. Foto: Anne Bente Hauge

Besøk julemarked i Roma

Du kan besøke et av de mange julemarkedene i Roma og ta med spiselige julegaver hjem

Små og store julemarkeder finnes flere steder i Roma. Her er det mange spiselige fristelser som du kan ta med hjem til deg selv eller som julegave til noen der hjemme. Ekte italiensk pasta, pesto og olivenolje…. 

Julemarked i Roma
Det er mange fristelser på julemarked i Roma. Foto: Anne Bente Hauge

Roma uten heteslag!

I desember er det er mulig å nyte dagene i Roma uten å få heteslag!

Yes, denne siste fordelen må med, for jeg har svettet meg gjennom for mange storbybesøk i 30+ grader.  Når gradestokken ligger rundt 10 grader er det behagelig å være på storbytur og bare nyte dagen.

I desember er også Roma fremdeles er kledd i høstens farger, noe som er en ekstra vakker bonus.

Førjulstur til desember - Roma i høstfarger
Roma i desember betyr høstfarger på trærne.  Foto: Anne Bente Hauge

Har du reisetips fra Roma som du vil dele?

Håper du har blitt inspirert.
Del gjerne eller legg igjen en kommentar under.

Reisehilsen fra Anne Bente ?
Reiseblogger som liker en førjulstur 🙂

Anne Bente - reiseblogger i Roma
Happy reiseblogger foran Colloseum i Roma

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips, er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 Shares
Tweet
Pin
Share7