Europa,  Frankrike

Botanisk hage med utsikt i Eze

Den botaniske hagen i Eze, eller også kalt – den eksotiske hagen, ligger høyt oppe på en klippetopp, rett over den idylliske klippelandsbyen Eze Village. Er du på besøk i middelalderbyen Eze må du ikke gå glipp av et besøk i den botaniske hagen og den fantastiske utsikten du får der.

I den botaniske hagen er det selvfølgelig en stor variasjon av eksotiske planter fra alle verdenshjørner. Det er kaktuser i alle mulige varianter, aloe vera og en mengde andre planter med rare navn. Og mange flotte statuer av damer som kikker ut over havet.

Statuene av damene som kikker ut over havet er elegante, og de finnes det mange av i den botaniske hagen i Eze.
Denne vakre åpningen i muren møter deg kort tid etter du har kommet inn i den botaniske hagen.
Og denne utsikten kan du glede deg til å oppleve.
Du blir aldri lei av denne utsikten!

Utsikten fra den botaniske hagen i Eze Village

Utsikten mot havet og kysten er kanskje det aller beste med den botaniske hagen i Eze. Det knallblå Middelhavet ligger og glitrer mer enn 400 meter under klippekanten, og du har god utsikt både østover og vestover langs kysten.

Siden parken ligger på en klippetopp går det flotte stier rundt fjellet, med trapper opp og ned klippekanten, men med trygg avstand til farlige stup. Helt på toppen ligger det ruiner fra et gammelt slott, og derfra har du 360 graders utsikt. På en klar dag kan du se Korsika herfra.

De smale stiene og trappene er pent opparbeidet rundt om i parken, men de er smale – så er det mange folk i den botaniske hagen blir det nok fort kø.
Den botaniske hagen i Eze klamrer seg til fjellsiden på klippen, og det er over 400 meter ned til sjøen.
På toppen ved slottsruinene kan du se uendelig langt, og det er laget en flott oversikt over hva du ser.
Jean-Philippe Richard står bak de mange skulpturene i parken – “jordens gudinner”.
Kaktuser, planter, gangveier og utsikt i den botaniske hagen i Eze.

Fakta om den botaniske hagen i Eze

Inngangen til den botaniske hagen i Eze ligger like ved kirken i klippelandsbyen Eze. Det kostet kun 4 euro å komme inn når vi var der i februar, og det var lite folk – ingen kø midt på dagen.

Men, skal du til den botaniske hagen i Eze midt på sommeren bør du være der så tidlig som mulig for å unngå både de største folkemengdene og den stekende hete sommersolen. Det er smale stier inne i parken, så jeg kan se for meg at det fort kan føles overfylt når det er høysesong.

Beregn ca en time på å ta runden i parken, og ta med vannflaske. Det er ikke cafe eller restaurant inne i parken.

Les mer på hjemmesiden til den botaniske hagen i Eze!

Reisehilsen fra Anne Bente

Som aldri takke nei til en god utsikt!

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share