Bilferie Norge,  Norge,  Reisepraten

Bilferie i Norge – Dyrt eller billig?

Bilferie i Norge - reiseblogg
Bilferie i Norge gir deg mange spennende opplevelser – uansett hvor du måtte velge å legge turen din.

Bilferie for å oppdage Norge

Norge er et vakkert land og det finnes ingen bedre måte å oppdage landet på enn å reise på bilferie.

Med egen bil i Norge kan du reise hvor du vil, når du vil og bli så lenge det passer deg.

Men, mange tenker kanskje at det er dyrt å reise i Norge?

Svaret er både ja og nei! Det kan bli svimlende dyrt, og det kan bli ekstremt billig! Det er ditt valg.

Det beste og de fleste av opplevelsene på en bilferie i Norge er faktisk gratis.

Naturen vår koster det oss ingenting å nyte. På bilferie kan du oppleve naturen på nært hold rett fra bilvinduet eller stoppe bilen og gå en tur for å virkelig føle og kjenne på den norske naturen.

Det er helt gratis å stoppe ved et badestrand, en liten innsjø eller elv for å bade og sole seg.

Det helt gratis å utforske nye koselige byer og tettsteder (kanskje du må betale for parkering)

Det er mange små kulturminnesteder som ikke tar inngangspenger.

Så finnes det selvfølgelig mye som også koster penger, men hvis du er engstelig for at Norgesferien skal bli for dyr, er det enkelt å styre unna disse dyre plassene.

Vil du ha tips til hvor du kan reise, har jeg skrevet flere artikler om ulike steder å besøke i Norge. Sjekk ut andre sider i reisebloggen min under menyen Norge.

Slik får du en billig bilferie i Norge:

En billig bilferie i Norge trenger ikke koste stort mer enn det du normalt bruker av mat. Men du må være forberedt på campinglivet og kanskje investere i Campingutstyr (eller låne).

Pris ut over ditt ordinære husholdningsbudsjett:  Kun drivstoff og bompenger!

Telting i naturen - reiseblogg
Det er mange flotte steder å campe med telt i den norske Naturen – her på Bygdin med parkering av bilen bare et steinkast unna.

Overnatting: Ta med telt og utstyr for camping i friluft.  Men vær oppmerksom på at det ikke er smart å campe alle steder både av hensyn til din egen sikkerhet og grunneiere. Bli inspirert av Lars Monsen fra NRK og nyt livet ute i naturen. Med bil kan du raskt bytte plass uten å måtte gå i dager (alle er ikke skapt for å gå timesvis i fjellet). Du trenger ikke gå langt fra bilen hvis du bare vil ha en liten bit av den vakre naturen, og finne ditt sted for å slå opp teltet. Før du drar ut på camping i naturen er det viktig at du gjør deg kjent med  allmannsretten i Norge – klikk her for å lære mer om den!

Mat og drikke: Ta med mat og drikke, primus og lag maten selv ute i naturen og på rasteplasser. NB! Vær forsiktig med primus og grilling ved tørt vær – sjekk lokale regler for åpen ild.

Reiserute: Velg reisemål i nærheten av der du bor, så sparer du drivstoff og utgifter til bompenger. De fleste av oss vil kunne oppdage mye nytt og spennende ganske nær dørstokken til huset vårt. Vi er alt for sjelden turister i eget nabolag, så ta en kikk på alt som ligger innenfor 5 mil fra der du bor og merk av steder du ikke har vært på før.

Slik får du en rimelig bilferie i Norge:

En rimelig bilferie i Norge kan koste fra kr 3-400 om dagen og oppover. Det kommer an på hvor langt du kjører og hvordan du ønsker å bo. Mat kan du fikse selv og mat må du jo ha hjemme også, så det er ingen ekstra kostnad.

Pris ut over ditt ordinære husholdningsbudsjett: ca kr 2-300 kr. pr. døgn, pluss drivstoff og bompenger.

Campinghytte på bilferie i Norge - Reiseblogg
På bilferie i Norge kjører du forbi utallige campingplasser som leier ut hytter til en rimelig pris. Mange med fantastisk flott beliggenhet.

Overnatting: På campingplasser. Ta med telt selv eller lei en enkel campinghytte. Priser for teltplass ligger på fra ca kr 200 og enkle campinghytter fra ca kr 500,-.  Da kan du benytte deg av campingplassens fasiliteter, som toaletter, dusjanlegg, kjøkken m.m. Det betyr at du ikke trenger å investere i mye campingutstyr. Det finnes utrolig mange campingplasser i Norge og de aller fleste har hytteutleie. Planlegg litt på forhånd, eller sving inn på den campingplassen som passer på veien (sistnevnte anbefales ikke midt i høysesongen). NB! Du kan også være heldig å få gode priser på airbnb.no 

Mat og drikke: Ta med mat og drikke, primus og lag maten selv på hytten eller campingplassen. Ta med niste hver dag og spis på mange av de flotte rasteplassene langs veien.

Reiserute:  Norge er et stort land, og jo lenger vekk du legger bilferien i Norge – jo flere dager må du beregne. Men Norge er også et land med mye flott natur og opplevelser over hele landet. Så velg deg steder som passer i forhold til reiselengde og lommebok. Jo lenger vekk – jo mer vil det koste i antall overnattinger og ikke minst i drivstoff og bompenger.

Bilferie i Norge med et romslig budsjett:

Det fine med Norge er at det finnes så utrolig mange koselige overnattingssteder. Fjellstuer midt på snaufjellet, gamle ærverdige hoteller i små Vestlandsbyer og hypermoderne hoteller i de større byene. Ikke mist kan du leie små eller store hytter eller leiligheter hvis du foretrekker å fikse mat selv.

Pris ut over ditt ordinære husholdningsbudsjett: ca kr 1000 – 2000 kr. pr. døgn, pluss drivstoff og bompenger.

Bilferie i Norge - Gamle Strynefjellsveien - Reiseblogg
På bilferie i Norge kjører du midt i naturen. Her fra Gamle Strynefjellsveien som går over fantastisk fjellandskap.

Overnatting: Hvis du ikke er fan av å gå på felles dus og toalett-anlegg, finnes det mange muligheter for å leie hytter med egen dusj/wc. Du kan få leid hytter med plass til 2-6 personer fra ca kr 800 og oppover pr. natt.  Hotellrom for to personer inkl. frokost ligger på fra ca kr 800 og opp til flere tusen kroner pr. natt.  Har du et stramt budsjett må du kanskje lete litt for å få rimelige overnattinger. Har du et romslig budsjett har du uendelig mange muligheter å velge blant, både av hoteller og hytter.  Booking.com, Trivago, Tripadviser m.m. er gode hjelpemidler for å finne overnatting.

Mat og drikke: Ta med mat og drikke! Selv om du har et romslig budsjett kan det være greit å ha med en kjøleboks med litt mat så du kan raste underveis uten å lete etter en cafe eller en restaurant. Vær oppmerksom på at når du kjører over fjelloverganger kan det være langt mellom mulighetene for å kjøpe mat, så planlegg å ta med niste når du skal over fjellet, eller sjekk at det er fjellstuer med servering som er åpne før du kjører.

Reiserute: Skal du langt er det smart å legge inn et par rene transport-etapper med ren kjøretid fra 6-8 timer.  Skal du oppleve noe underveis og stoppe på ulike steder så begrens den rene kjøretiden til 3-4 timer slik at du får tid til å nyte bilferien.

Prøve gjerne litt av hvert – ha forskjellig dagsbudsjett

Når vi er ute å reiser i Norge synes vi det er bra å kombinere – og ofte er det stedet som styrer hvor vi havner sammen med budsjettet. God beliggenhet trumfer alltid høy standard hos meg. Det betyr at når vi reiser på bilferie i Norge bytter vi på å bo i rimelige og enkle campinghytter, fjellstuer, sentrumsnære hotell, hytte langt utenfor allfarvei – alt av ymse standard.

Det jeg husker best er alltid utsikten og omgivelsene rundt. Det er sjelden hytten eller hotellet som gir deg opplevelsene, selv om det selvfølgelig er enkelte overnattingssteder som er ikoniske og verdt å få med seg.

Hustavika Gjestegaard - Reiseblogg
På Hustavika Gjestegaard er det naturen rundt som virkelig imponerer. I tillegg var det god standard på hytten.

Tips til planleggingen av bilferien i Norge:

Bruk Google maps for å finne spennende steder å besøke og campingplasser/overnattingssteder underveis. Det er fremdeles flere små campingplasser og overnattingssteder som ikke er å finne på booking.com eller lignende sider for å booke overnatting. Men de fleste (med litt digitale ferdigheter) har registrert overnattingsstedet sitt på Google. Når du søker på det stedet du skal besøke på Google Maps, kan du zoome deg inn så langt som er mulig. Da vil du finne et senge-ikon for overnattingssteder. Google Maps er supert for å planlegge bilferien.

[caption id="attachment_1459" align="alignnone" width="1200"]Google maps reiseplaner bilferie norge - reiseblogg Zoom inn på Google maps for å finne hoteller (Senge-ikon) og restauranter (Kniv og gaffel-ikon)

Håper du har blitt inspirert til å reise på bilferie i Norge

Legg gjerne igjen kommentarer under her!

Reisehilsen fra Anne Bente ?
Reiseblogger som alltid jakter på nye reisemål

Favorittreiser på Atlanterhavsveien
Happy reiseblogger på bilferie i Norge – Atlanterhavsveien.

Har du lyst på reisetips fra Norge og Vestlandet?

Sjekk ut forslag til en ukes bilferie på Vestlandet her!

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips, er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

2 kommentarer

  • Anne Bente

    Hei Hedda. Takk for hyggelig tilbakemelding. Roadtrip er herlig over alt, men spesielt i Norge hvor veiene ofte går midt i spektakulær natur. Det kommer flere bilferieartikler, da jeg ikke har rukket å skrive om alle enda, og flere turer blir det 🙂 Godt nytt år 🙂

  • Hedda | Tenk Koffert

    Flott reisesak med mange gode og nyttige tips! Jeg elsker å reise på roadtrip i Norge, og ønsker å gjøre mer av det. Neste gang jeg skal ut på tur, skal jeg inn hit igjen og planlegge. ?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share